EA on 1982 perustettu yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Californiassa. Sen takana on ajatus peleistä taiteenmuotona ja pelien tekijöistä taiteilijoina. Trip Hawkins työntekijöineen loivat EA:n periaatteenaan interaktiivisen median mielenkiintoisuus. He halusivat antaa tietokonepeleille sen arvon, mikä heidän mielestään niille kuului: ohjelmistot ovat paljon mielenkiintoisempia kuin median passiiviset muodot, kuten tv- tai musiikki.

Kolmessakymmenessä vuodessa yhtiö toteutti unelmiaan ja maailma kehittyi heidän toivomaansa suuntaan. Tänä päivänä pelibusiness kasvaa entisestään, ja tekijöitä arvostetaan älykkäinä ja luovina olentoina. Videopelit ovat ottaneet paikkansa meidän maailmassamme, ja EA on ollut tavoittelemassa juuri tätä.
EA on monen maailmanlaajuisesti menestyksekkään pelin takana. Esimerkiksi The Sims –pelisarja, Need for Speed, FIFA Soccer, Madden NFL sekä Battlefield.

EA SPORTS on Electronic Artsin suuntaus, joka on keskittynyt erilaisiin urheilupeleihin. Näitä ovat esimerkiksi räjähdysmäisen hyvän vastaanoton saanut jalkapallopelien aateli FIFA Soccer sekä Madden NFL. EA SPORTSin lähtöajatuksena on luoda pelaajalähtöisesti miellyttävä kokemus. He käyttävät todellisia pelaajia mallintamiseen ja hahmovalintoihin. Usein peleissä on samankaltainen fiilis kuin ottelua katsoessa; peleissä on urheilujuontaja selostamassa tapahtumia, ja näkökulma on suurimman osan ajasta samankaltainen kuin televisiosta katsottaessa. Erona on vain se, että nyt voit itse vaikuttaa pelin kulkuun!