FIFA on jalkapallopelisarja, joka julkaistiin EA Sportsin toimesta. Se stimuloi jalkapallopeliä, jossa kentällä nähdään tutut menestyksekkäät pelaajat, kuten Christine Sinclair, Alex Morgan, vanha kunnon Messi tai vaikkapa Tim Cahil. Uusimmassa, FIFA 16:sta on siis myös naispelaajavaihtoehdot mukana!

Peliä on kehuttu sen todentuntuisuuden ja sulavaliikkeisyyden ansiosta. Toisaalta on myös todettu, että ottelu voi muuntua orgaaniseksisotkuksi sen pelihahmojen nopealiikkeisyyden vuoksi. Peli toimii Windowsilla, PlayStation kolmosella ja nelosella, sekä Xbox 360lla ja Xbox onella, sekä Androidilla ja iOSlla.

FIFA Ultimate Team on FIFA 16 ominaisuus, jossa pelaaja saa ultimaattisen joukkueen avulla voitettua kolikoita sekä tarvikkeita. Ultimate Team ominaisuus antaa mahdollisuudet FIFA-fanille testata omia joukkueen rakennuskykyjä ja osaamista valita parhaat pelaajat – hän saa 5 vaihtoehtoa kuhunkin pelipaikkaan, joista sitten valitaan parhaat pelaajat. Avain valinnoilla pääsee voittoon, oikeilla yhdistelmillä huipputuloksiin. Toisaalta huippupelaajista rakennettu, mutta dynaamisesti toimimaton joukkue voi myös päätyä tietokonepelin kuluttajan kohtaloksi, Neon2 sanoin:

”Mut hei ei se riitä
et on mukavaa
sen täytyy olla paljon parempaa —
juuri oikeenlaista kemiaa”

Joukkueen laatu sekä joukkuekemia ovat siis tärkeimpiä aineksia toimivalle joukkueelle. FIFAn Ultimate Team ominaisuudella pelin pelaaja voi ansaita suurimmat otteluvoittonsa menestyessään sekä kehittyessään. Perättäisistä ottelumenestyksistä saa suurimmat voitot!