Minecraft on täydellinen peli kaikille niille pelaajille, jotka pitävät rakentamisesta ja kulmikkaista asioista, sillä kaikki Minecraftiin tutustuneet tietävät, että tässä maailmassa on kaikki hauskan ja jännittävän kulmikasta.

Ruotsissa suunniteltu Minecraft on kolmiulotteinen, avoin pelimaailma, jossa rakennetaan kuutioiden avulla kaikkea mahdollista, mitä mieleen juolahtaa. Toki pelissä itsessään on erilaisia ympäristöjä, kuten esimerkiksi aavikko, metsä ja vuoristo. Pelissä on pelitiloja, joita kutsutaan nimillä luova, selviytyminen, seikkailu, kovanaama ja tarkkailija. Minecraftia kutsutaan hiekkalaatikko- ja indiepeliksi ja pelin tavoitteena on luoda maailmoja oman mielen mukaan. Miksipä et rakentaisi suosikkielokuvasi linnaa tai taistelutannerta? Tässä pelissä vain mielikuvitus on rajana. Rakentamisen lisäksi pelissä on erilaisia tasoja ja pyrkimyksenä on nousta ylemmäs taistellen samalla pahiksia vastaan. Lisäksi pimeän tullen kannattaa pysytellä sisätiloissa, sillä hämärä houkuttelee ötökät ja karmaisevat zombit koloistaan.

Monet Minecraftin koukkuun jääneet ovat rakentaneet kokonaisia identtisiä kaupunkeja, jotka kuvastavat oikeita kaupunkeja rakennuksineen. Näihin valtaviin rakennelmiin on kulutettu useita tunteja ja parhaimmillaan jopa kuukausia. Minecraftia voidaan pelata muun muassa Xbox Onella, PC:llä ja PS-pelikonsoleilla. Kaikkien innokkaiden pelaajien iloksi tätä peliä voidaan pelata myös moninpelinä, jolloin pelaaja voi pelata yhdessä kaverin kanssa ja taistella hirviöitä vastaan sekä rakentaa uutta maailmaa. Verkossa on saatavilla erilaisia lisäyksiä, joita voi käyttää hyväkseen omassa pelissä, kuten esimerkiksi modifikaatioita, muokattuja karttoja sekä erilaisia paketteja.