Netistä löytyy runsaasti myös erilaisia tieto- ja älypelejä, kuten trivioita, sudoku-tehtäviä, ÄO-testejä, shakkeja ja muita lautapelejä, ja niin edelleen. Älypelit ovat hyvä vaihtoehto video- ja toimintapeleille, ja niillä onkin oma vankkumaton käyttäjäkuntansa.

Suomessa on jo pitkään toiminut triviapalvelu Älypää, joka aloitta tv-pelinä, mutta nykyään sitä voi pelata myös verkkoselaimella ja älypuhelimella. Alypaa.com on nykyään itse asiassa suuri älypeliportaali, jossa on perinteisten tietovisapelien lisäksi tarjolla myös erilaisia mahjong-, sudoku- ja pasianssipelejä. Kustakin pelityypistä on tarjolla kolme erilaista variaatiota. Myös logiikkapeli-kategoriasta löytyy kolme erilaista peliä: älytris, aivojumppa ja matikkavisa. Sanaristikoiden ystäviä puolestaan hemmotellaan oikein todella, sillä erilaisia ristikoita on tarjolla kuusi kappaletta. Lisäksi tarjolla on kuvapelejä ja paljon muuta hauskaa.

Vaikka Älypää onkin vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten älypelin ystävien foorumina, ovat myös monet ulkomaalaiset sivustot aivan yhtä suosittuja. Esimerkiksi shakin harrastajille löytyy sivusto Chess.com, jossa shakkia voi pelata usealla eri tavalla; vaikkapa tietokonetta vastaan, tai ystävien kesken. Sivustolla voi myös opetella shakin sääntöjä ja opiskella erilaisia pelivinkkejä. Chess.com on ilmainen sivusto, ja shakin ystävien kannattaa käydä katsomassa sen tarjonta.

Netissä on tarjolla lisäksi myös paljon erilaisia lautapelejä ja esim. ”älykkyystestejä”, joilla voi testata omaa loogista päättelykykyään. Näihin testeihin ei kannata kuitenkaan aina suhtautua kovin vakavasti, sillä niiden tehtävät ja pisteytys voivat poiketa melkoisesti Mensan vastaavista testeistä. Älypelit ovat kuitenkin mitä mainioin ajanviete ja myös keino pitää henkistä vireyttä yllä. Trivia-peleistä voi myös oppia paljon yksityiskohtia historiasta, taiteista ja tieteistä, historiasta, uskonnosta ja niin edelleen.