Sniper Team 2 on ensimmäisen persoonan sota- ja toimintapeli, joka todella näyttää mitä kaukokatseisuudella halutaan sanoa. Nimikin, Sniper, tarkoittaa tarkka-ampujaa. Todennäköisesti nimeen on myös tiivistetty kaikki oleellinen pelin kulusta.

Ideana on olla tarpeeksi tarkkaavainen ja pikkutarkka osuakseen viholliseen. Vastuksina on erilaisia vihollisaaltoja, joita tulee taltuttaa neljän muun tarkka-ampujan kanssa. Joskus pelaajan tukena ovat ilma-alukset, jotka vapauttavat monet etuudet tässä ampumapelissä. Jos pelaaja ei onnistu tehtävässään, hän menettää sen. Onnistuttuaan kaikissa tehtävissään ja noustuaan eri tasoilla aina vaan korkeammalle hän on suoriutunut ansaitsen huikean suuruisia summia rahaa ja kokemusta.

Rahat pelaajan tulisi käyttää parantamaan aseitaan, hankkimaan parempia sekä kustomoimaan joukkuetta tai hahmoa. Pelissä on erillinen osio, josta voi nähdä kaikki mahdollisesti voitettavissa olevat palkinnot; esimerkiksi Tour of Duty, jonka saavuttaa vain kaikki tehtävänsä suorittanut tarkka-ampuja, tai esimerkiksi Best of the Best on saavuttanut tason 25 ja Perks vapauttaa kaikki ase-etuudet.

Alkuperäistä peliä mukaillen Sniper Team 2:ssa on myös useita keskeisiä kontrolli-iskuja, joihin pelaajan kannattaa tutustua. Lisäksi näppäimistöohjauksiin ja pelin toimintanäppäimiin on hyvä totutella ennen kuin aloittaa todella tosissaan pelaamisen.

Xfrom games on ilmaisia pelejä netissä tarjoava sivusto, joka on Sniper Teamin julkaisija. Sniper Teamin lisäksi sivustolta löytyy monia muita upeita pelejä.