Netissä pyörii paljon erilaisia suosittuja selaimella pelattavia online-pelejä, joista osa on maksullisia, mutta monet täysin ilmaisia. Pelejä löytyy joka makuun, alkaen aina yksinkertaisista yhden pelaajan java-peleistä, tuhansien samanaikaisten pelaajine verkkopeleihin, eli MMORPG-peleihin. Monissa peleissä teemana on toiminta ja taistelu, mutta mikäli sellainen toiminta ei kiinnosta, on tarjolla myös mielenkiintoisia sivilisaatiopelejä ja myös sosiaalisessa mediassa toimivia pelejä.

Eräs suosittu Facebookissa pelattava simulaatiopeli on Farmville 2, jossa hoidetaan maatilaa. Pelin on kehittänyt San Fransiscossa toimiva Zynga. FarmVille oli itse asiassa vuoden 2009 suosituin sovellus Facebookissa, ja sen saama menestys on tuonut Facebookiin muitakin maatilapelejä. Farmvillekään ei ilmeisesti ollut ensimmäinen farmipeli, sillä sen on arveltu olevan kehitetty eräästä SlashKeyn Farm Town -nimisestä pelistä. Farmville 2 on edelleenkin nyt vuonna 2014 myös yksi Facebookin suosituimpia pelejä, ja olet ehkä huomannutkin, että monet FB-kaverisi pelaavat sitä, sillä yksi pelin idea onkin, että pelaajan FB-kaverit saavat päivityksiä pelin etenemisestä, ja voivat halutessaan liittyä helposti mukaan.

Toinen suosittu MMORPG-peli on Battlefield taistelupeli. Pelisarja on ollut käynnissä jo yli 10 vuotta, ja tällä hetkellä uusin versio on vuonna 2013 julkaistu Battlefield 4. Se on EA Digital Illusionin kehittämä FPS (First Person Shooter) ammuntapeli. Tämä vauhdikas ammuntapeli on monien ehdoton suosikki ja sillä on oma vakiintunut fanikuntansa.

Monet tämän hetken suosituimmista online-peleistä ovat monen pelaajan verkkopelejä, ja eräs uusi tendenssi on tiimeissä pelaaminen. Tällä sivulla voit lukea lisää tiimimoninpeleistä blogikirjoituksessa ”Muita pelejä, joissa voit pelata tiimissä”. Toki perinteiset yhden pelaajan pelitkin ovat edelleen suosittuja, ja tästä on hyvä esimerkki vaikkapa älypuhelinpelinä aloittanut Angry Birds.