Team Fortress -peliä alettiin kehittämään jo vuonna 1996. Team Fortress 2 julkaistiin lopulta 2007, ja se on ladattavissa suoraan steamista. Vuodesta 2011 se on ollut saatavilla pysyvästi ilmaisena pelinä, ja sitä rahoitetaan pelin sisällä ostettavilla virtuaaliesineillä. Pelaaja voi saada niitä myös pelin aikana. Niillä voi kustomoida peliin kuuluvia hahmoja.

Kehittäjä ja julkaisija Valve Corporation ehti kehittää ainakin kolme eri versiota pelistä ennen sen julkaisemista. Alun perin pelin oli tarkoitus olla ensimmäisen persoonan ammuntapeli realistisine grafiikoineen, mutta nyt ilme on koominen ja sarjakuvamainen.

Peli on moninpeli, jossa sininen ja punainn joukkue ottavat mittaa toisistaan. Joukkueet on nimetty maanomistaja veljesten mukaan. Pelissä on perinteistä tiedustelutietojen keräystä, valloituksia ja eri alueiden hallussapitoa. Hahmoluokkia on yhdeksän, ja he kilpailevat keskenään niin aseistukseltaan kuin kyvyiltäänkin. Pelin juoni ja taustatarina on ollut aluksi hämärän peitossa, mutta se selviää pikkuhiljaa promootio-, sarjakuva- ja introvideoilla. Kyseessä on veljesten Redmondin, Bluetarchin ja Grayn selkkaukset.

Peli on erityisen tunnettu sen mielettömistä referensseistä ja ”Eastern egg”:ksi kutsutuista piilotetuista pienistä asioista. Esimerkiksi pelissä nähdään ase, jossa on halkeama, joka viittaa liberty bell kellon halkeamaan ja puukko, joka on Aladinista Jafarin käyttämä ase.

Team Fortress 2 on saanut pelikriitikoilta kiitosta sen kevytmielisyydestä, hahmoluokkien persoonallisuudesta sekä sen moninpelikartasta, joka sopii kaikkiin peli tyyppeihin.