APAT eli The Amateur Poker Association & Tour on 2006 perustettu UK:n ensimmäinen kansallinen pokerikilpailu amatööreille, joka tekee myöskin kiertueen. APAT on aloittanut myös useamman päivän kiertueet Itävallassa, Belgiassa, Tsekeissä, Englannissa, Virossa, Irlannissa ja Skotlannissa sekä Walesissa ja myös meren takana Yhdysvalloissa.

poker

Sen lisäksi he järjestävät ryhmäkilpailuja, joihin osallistuvat erilaiset pokerista kiinnostuneet ryhmittymät, jotka tahtovat muodostaa joukkueen. Pokeriamatöörin määritelmä voi olla haastava, jotta kisan taso saataisiin pidettyä sopivana.

Joukkuepokerilla uskotaan olevan positiivista vaikutusta taloudellisesti pokerimaailmassa, ja muutkin ryhmittymät ovat kiinnostuneet joukkuepokerin tuomista mahdollisuuksista. Esimerkiksi Pokerin suurnimi Alex Dreyfus on perustanut Global Poker League:n, jossa tulee kamppailemaan kahdeksan sponsoroitua joukkuetta, joista jokaisessa on seitsemän pelaajaa. Palkintona on rahapalkintoja. Mikä olisikaan inspiroivempaa myös amatööripelaajille?

Ryhmien mestaruudesta kisataan joka vuosi UK Amateur Poker –mestaruuden tiimisarjassa. Esimerkiksi sopii viime vuosi, kun 6:n jäsenen joukkueet läpi maan kisasivat tiimimestaruudesta. Sit-and-Go –meiningillä alkaneeseen yhdentoista pöydän tapahtumaan osallistui seitsemäntoista joukkuetta. Mukana oli edustajia kansainvälisesti myös esimerkiksi Saksasta ja Hollannista.

Lisäksi APAT on järjestäytynyt online –bisnekseksi 2012 mahdollistaen yli 80 000 pelaajan ilottelun sivustollaan.