World of Warcraft on maailmanlaajuisesti tunnetuin MMORPG eli massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli. Sen tapahtumat sijoittuvat maailmaan nimeltä Azeroth, ja pelissä eletään noin neljävuotta edellisen Warcraftin tapahtumien jälkeen. Edelliset pelit olivat pc-versioita. Blizzar Entertainmentin kehittävä peli julkaistiin Warcraft-pelisarjan 10-vuotispäivänä marraskuussa 2004.

Peliin on julkaistu kuusi lisäosaa. Perusideana pelissä on kahden eri lajin eli rodun taisto. Aloittaessaan pelaaja valitsee kumpaan lajiin hän kuuluu, millaisella hahmolla hän pelaa ja kuinka hän lähtee hahmoaan kehittämään. Lähtökohtaisesti lajinsa jäsenenä hän voi pelata peliä eli suorittaa tehtäviä, jotka selvittävät juonta, kehittävät hahmoa ja muodostavat pelin tarkoituksen. Tätä voi tehdä yksin tai muodostaa ryhmän, jossa tilanteita ratkotaan yhdessä. Jokaisella hahmolla on oma laaja taustatarinansa, ominaisuutensa ja vahvuutensa, joita voi kehittää ja joka kerta, kun pelaaja palaa takaisin WOW:n pariin, hän jatkaa peliä siitä, mihin on jäänyt. Hahmon kyvyt eivät siis nollaannu vaikka pelaaja pitäisikin taukoa.

Kykyjen ja taitojen kerääminen vievät siis peliä eteenpäin. Warcraftissa on paljon erilaisia asioita, jotka selviävät pelaajalle vasta edetessä, ja esimerkiksi tasolla 10 pelaaja voi jo osallistua rotujen välisiin taiteluihin taistelukentällä. Tehtäviä saa usein NPC-hahmoilta. Tehtävästä saa kykyjen kehityksen lisäksi palkintoja, joka voi olla rahaa tai esineitä.

WoW:illa on myös Wowheadina tunnettu tietokanta, johon päivittyy automaattisesti pelimaailman tapahtumat tietokoneohjelman kautta.